25 aprilie 2024
Protoieria Găeşti: “Sf. Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase“

Protoieria Găeşti: “Sf. Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase“

AU ÎNCEPUT CONFERINŢELE PASTORAL-MISIONARE DE PRIMĂVARĂ ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a prezidat lucrãrile Conferinţei Pastoral-Misionare de primăvară, cu tema: “Sf. Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase“, pentru preoţii din Protoieria Găești, ce s-a desfășurat în sala de festivități a protoieriei.

Evenimentul bisericesc, cu caracter teologic, științific, educațional și cultural, a debutat cu slujba de Te Deum, fiind, apoi, urmat de cuvântul duhovnicesc al Înaltpreasfinţiei Sale, care a rezumat tema întâlnirii, subliniind importanța covârșitoare, pentru istoria creștină și a lumii, a activității Sf. Împărat Constantin cel Mare și a mamei sale Elena, cei care au fost artizanii libertății de credință pentru creștini și a sprijinirii misiunii Bisericii în antichitatea târzie.

Studiile susținute au tratat multiple aspecte ale vieții, activității și colaborării cu Biserica, a Sf. Împărați Constantin și Elena, ele evidențiind cunoștințele teologice, istorice și duhovnicești ale clericilor Eparhiei noastre. S-a vorbit și despre roadele deosebite pe care colaborarea dintre stat și Biserică, după modelul simfoniei bizantine, introdus de Sf. Împărat Constantincel Mare, le-a adus, de-a lungul timpului, istoriei și națiunii noastre și, sperăm că le va aduce și pe viitor, în beneficiul credincioșilor, deopotrivă, și cetățeni.

Conferința s-a încheiat cu dezbateri fructuoase referitoare la tema abordată, dar și cu discutarea unor chestiuni administrativ-gospodăreşti, curente, ale preoţilor Protoieriei Găești.

BIROUL DE PRESÃ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial