Proiectul privind Parcarea din zona Telecabină Peștera | TargovisteNEWS

Proiectul privind Parcarea din zona Telecabină Peștera

parcareComunicat de presă

Proiectul privind Parcarea din zona Telecabină Peștera,

Salutăm cu multă bucurie includerea în Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului Multianual pentru dezvoltarea investiiilor în turism, a proiectului Parcare publică și dotări conexe n zona Telecabină Padina Peștera, comuna Moroeni

Înființarea unor parcări publice atât în zona Padina cât și în zona Peștera reprezintă o necesitate, lipsa acestora având un efect devastator asupra naturii! De aceea, o primă parcare în zona telecabinei reprezintă un pas foarte important pe drumul realizării viitoarei Stațiuni Turistice Moroeni-Padina-Pestera.

Pentru că suntem interesați ca în zona Padina-Peștera să dezvoltăm un model de turism ecologic, unul în care să integrăm serviciile de ospitalitate cu mediul înconjurător, cu natura, am trimis astăzi Domnului Alexandru Oprea, Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița două propuneri privind proiecul parcării din zona telecabinei.

Prima propunere se referă la faptul că în opinia noastră este nevoie de un spațiu de parcare pentru cel puțin 200 de autoturisme și pentru 8 – 10 microbuze.

A doua propunere se referă la necesitatea existenței unei stații de încărcare pentru automobile electrice. Deoarece viitoarea Stațiune Turistică trebuie să protejeze cadrul natural mult mai bine decât este astăzi protejat, propunem ca într-un orizont de timp de cca 5 ani accesul în zona Peștera să fie permis numai automobilelor electrice urmând ca peste alți 5 ani să fie inclusă și zona Padina.

Noua parcare ar trebui să includă la început cel puțin 4 locuri de încărcare pentru automobile electrice! Turiștii ar avea un loc sigur unde pot alimenta cu energie electrică și ar fi un semnal important că aici, la Moroeni-Peștera-Padina autoritățile doresc o Stațiune Turistică pentru viitor!

Ar fi un semnal bun pentru întreg județul Dâmbovița având în vedere că în acest moment, din păcate, suntem unul dintre puținele județe unde nu există nicio stație de încărcat pentru mașini electrice.

Valentin Calcan,

Asociația Turistică Peștera-Padina