18 aprilie 2024
Proiectul privind incluziunea socială și profesională a studenților din Universitatea „Valahia” primește finanțare suplimentară și devine ISOSTUD+

Proiectul privind incluziunea socială și profesională a studenților din Universitatea „Valahia” primește finanțare suplimentară și devine ISOSTUD+

isostudActivități PLUS prin proiectul ISOSTUD

Proiectului „Incluziunea socială şi profesională a tinerilor aflaţi în situaţii de risc” ISOSTUD – PET009 urma să fie finalizat în aprilie 2016, după 15 luni de activități destinate studenților provenind din categorii vulnerabile. Rezultatele deosebite obținute l-au recomandat, iar Universitatea ”Valahia” din Târgoviște a primit o finanțare suplimentară pentru continuarea proiectului încă 6 luni.

Studenții vor putea astfel participa la activitățile intitulate ”PLUS”, special dedicate lor, precum tabăra de vară, târgul locurilor de muncă, campania de conștientizare privind sănătatea și o vizită de studiu în Norvegia, în calitate de țară finanțatoare a proiectului.

De ce a devenit ISOSTUD un proiect de succes?

Potrivit studiului de impact realizat în luna martie a.c., proiectul ISOSTUD a avut o contribuție semnificativă la schimbarea situației studenților din categorii vulnerabile în ceea ce privește dezvoltarea lor profesională, integrarea socială și pe piața muncii, reducerea discriminării și excluziunii sociale.

Dintre cele mai importante rezultate ale proiectului ISOSTUD merită amintite:

  • 195 studenți au desfășurat stagii de practică în baza convențiilor încheiate cu 41 de entități publice și private;

  • 4 vizite de studiu la instituții, firme și organizații locale sau naționale;

  • 4 campanii de conștientizare: ”Incluziunea socială și pe piața muncii”, ”Cooperare interculturală”, Nocivitatea consumul de droguri și de alcool”, ”Antreprenoriat”;

  • 4 module de formare în domeniile IT și limbi străine;

  • 2 workshop-uri: ”Protecția mediului și dezvoltarea durabilă”, ”Creșterea gradului de absorbție pe piața muncii”;

  • 183 de studenți beneficiari ai stimulentelor distribuite sub formă de cărți;

  • Consiliere și asistență personalizată pentru un total de 222 studenți;

  • 2 schimburi de experiență și 2 sesiuni de formare pentru specialiștii implicați în proiect.

Început în ianuarie 2015, proiectul ISOSTUD și-a propus susținerea studenţilor din Universitatea ”Valahia” aflaţi în situaţii de risc, respectiv orfani, tineri din familii monoparentale, tineri de etnie romă, tineri cu dizabilităţi şi tineri care din motive financiare, familiale sau de altă natură întâmpină dificultăţi în terminarea studiilor sau găsirea unui loc de muncă.

Proiectul ISOSTUD este derulat cu sprijinul financiar al programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea proiectului este de 1.654.083,09 lei, fonduri SEE nerambursabile şi contribuţie publică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial