29 martie 2024
Proiectul de dezvoltare a stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina, într-o nouă etapă

Proiectul de dezvoltare a stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina, într-o nouă etapă

Webp.net-resizeimageCOMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul de dezvoltare a stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina a ajuns la o nouă etapă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat ieri, 12 noiembrie 2020, ordinul de începere pentru elaborarea documentației Masterplan (Strategie de dezvoltare spațială), privind amenajarea stațiunii turistice de interes național Padina – Peștera. Elaboratorul documentației este Centrul de Cercetare Proiectare Execuție și Consulting București SRL – Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București.

Pentru identificarea soluțiilor optime de amenajare și realizare a stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina, vor fi organizate două prezentări/dezbateri ale documentației. Prima dezbatere, ce constă în prezentarea tehnică, va fi organizată la jumătatea lunii decembrie și vor participa instituții publice de la nivel județean și local, instituții avizatoare, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din zona studiata, ONG-uri. A doua prezentare va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2021, sub forma unei dezbateri publice.

Având în vedere situația cauzată de pandemia cu virusul SARS CoV-2, în cazul în care cele două prezentări nu vor putea fi organizate în format fizic, acestea se vor desfășura în format electronic, online sau la un post de televiziune local, urmând ca detaliile să fie stabilite, în funcție de evoluția pandemiei și normele în vigoare.

Invităm, pe această cale, din nou, publicul interesat, proprietarii terenurilor din zona studiată, investitorii, să ne transmită observații, puncte de vedere, propuneri, privind realizarea stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina. Acestea vor fi transmise prin poștă, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, Direcția Urbanism și Amenajarea Teritoriului (județul Dâmbovița, municipiul Târgoviște, Piața Tricolorului, nr. 1), prin email, direcția.urbanism@cjd.ro, sau prin fax la numărul 0245/207658.

De asemenea, pentru identificarea corectă a suprafețelor de teren și a poziționării acestora, recomandăm tuturor proprietarilor de terenuri din zona studiată întocmirea sau actualizarea documentației cadastrale, în sistem integrat național de cadastru general Stereo 70 cu viză Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI).

Studiul de altimetrie și topografic al zonei studiate (cu viză OCPI, nr. 69674/ 19.08.2020) și prima versiune de lucru a propunerii de intravilan a stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina, pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița, accesând link-ul:

http://www.cjd.ro/fisiere/cjd/anunturi/12-11-2020/Anunt_public_23495_12112020.pdf

Facem precizarea că, pe parcursul elaborării documentațiilor, faza Masterplan și, ulterior, faza Plan Urbanistic Zonal, precum și în timpul procesului de avizare, limita propusă a intravilanului poate suporta modificări față de această primă propunere de studiu.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial