19 aprilie 2024

Proiectul Centrului Salvamont Dâmboviţa, aprobat de Ministerul Turismului

salvaCOMUNICAT DE PRESĂ

Centrul Salvamont, între proiectele aprobate în domeniul turismului

La nivelul Ministerului Turismului, se derulează Programul pentru Dezvoltarea Investițiilor în Turism. În acest sens, în vederea actualizării listei de investiții și obținerii finanțării, Consiliul Județean Dâmbovița a depus, în acest an, documentele aferente obiectivului Centrul Salvamont, zona Peștera, comuna Moroeni.

Investiția propusă vine în completarea proiectelor aprobate, în anul 2017, pentru județul Dâmbovița, și anume: construirea de pârtii de schi în zona Padina – Peștera, comuna Moroeni; parcare publică și dotări conexe în zona Telecabină Padina – Peștera; refacere zonă de agrement, construire bază de tratament și valorificarea apei sulfuroase (existente în zonă) pe dealul Moțăianca și în zona „La sursă”, orașul Pucioasa; amenajare zonă de agrement pe lacul de acumulare, orașul Pucioasa.

În prezent, se află în consultare publică, pe site-ul Ministerului Turismului, un proiect de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism – și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism.

După publicarea în Monitorul Oficial a listei cuprinzând proiectele de investiții în turism, instituția noastră vă demara formalitățile necesare în vederea obținerii finanțării pentru obiectivele propuse.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial