25 aprilie 2024
PROIECT – „I.L Caragiale – o comunitate în siguranţă”

PROIECT – „I.L Caragiale – o comunitate în siguranţă”

caragCOMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul „I.L Caragiale – o comunitate în siguranţă”

La nivelul poliţiei dâmboviţene se derulează micro-proiectul „I.L Caragiale – o comunitate în siguranţă – Acţiuni comune pentru consolidarea cooperării între poliţie, adimistraţie publică şi comunitatea de romi din localitatea I.L. Caragiale, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine şi siguranţă publică”, desfășurat în cadrul proiectului ”Promovarea conceptului de poliție de proximitate în zonele rurale, cu accent pe comunitățile de romi și alte comunități defavorizate socioeconomic”.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţilor defavorizate din comuna I.L. Caragiale, creşterea gradului de securizare a proprietăţii cetăţenilor, îmbunătăţirea timpului de intervenţie la solicitările comunităţii şi sporirea încrederii populaţiei în instituţia poliţiei prin crearea unor condiţii optime de primire şi consiliere a cetăţenilor, în cadrul postului de poliţie.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Organizaţia Partida Romilor Pro – Europa, Filiala Dâmboviţa.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu Serviciul de Ordine Publică, au organizat două sesiuni de instruire cu elevii Şcolii Gimnaziale I.L. Caragiale.

Elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului.

De asemenea, au fost dezbătute şi teme precum prevenirea abandonului şcolar şi a abuzurilor asupra copiilor.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate pe tot parcursul implementării proiectului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial