24 aprilie 2024
Proiect de peste 22 de milioane de lei pentru comunitatea săracă din Corbii Mari

Proiect de peste 22 de milioane de lei pentru comunitatea săracă din Corbii Mari

cjdLa sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Integrare prin educație și ocupare în județul Dâmbovița”.

La eveniment au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, Cristina Stroe – inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, partenerii și echipa de implementare a proiectului, reprezentanții administrației locale din localitatea Corbii Mari, dar și elevi.

În deschiderea conferinței, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a subliniat importanța proiectului pentru locuitorii din comuna Corbii Mari, precizând că educația este esențială nu doar pentru o bună formare profesională, ci și pentru dezvoltarea durabilă a unei comunități.

Cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020 – Axa Prioritară 4, proiectul va fi implementat în comuna Corbii Mari, având ca obiectiv principal reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială pentru un număr de 560 de persoane care trăiesc în comunități marginalizate din satele Bărăceni, Corbii Mari, Grozăvești, Petrești, Podu Corbencii, Satu Nou, Ungureni și Vadu Stanchii. Astfel, se urmărește aplicarea unor măsuri integrate care să aducă îmbunătățiri calității vieții, fiind vizat atât domeniul ocupării forței de muncă, cât și condițiile sociale, medicale, juridice și cele de locuit.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, în intervalul 22 martie 2018 – 21 martie 2021, iar valoarea totală este de 22.499.511,94 lei (inclusiv TVA).

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial