Probleme cu apa potabilă pentru sute de familii din Dâmbovița | TargovisteNEWS

Probleme cu apa potabilă pentru sute de familii din Dâmbovița

Webp.net-resizeimage-14Situație delicată pentru sute de familii din sudul județului Dâmbovița, care au mari probleme cu apă potabilă.Oamenii se plâng că au rămas fără apă la robinet și sunt nevoiți să umple bidoanele cu apă de ploaie.

Cei de la compania de apă recunosc că sunt probleme cu furnizarea în acele localități. Dar susțin că preţiosul lichid vine pe conductă – însă fie cu presiune scăzută, fie doar la anumite ore.

Localnicii din Suta Seacă au ajuns la capătul răbdării. De câteva zile nu au apă nici la baie, nici la bucătărie.

Oamenii se plâng ca acum nu se mai pot proteja nici de virus.

Tânără: „Secolul 21. Suntem în plină pandemie, ar trebui să ne spălăm pe mâini, dar noi nu avem nici măcar o picătură de apă.”

Iar unii folosesc apa strânsă de la ploaie, în butoaie, pentru îngrijirea personală.

Cei de la compania de apă Târgovişte spun că ştiu situaţia din teren, şi că s-a ajuns aici tocmai din cauza consumului mare de apă.

Rezervoarele care alimentează acele localităţi s-au golit, şi până când se vor umple, fie presiunea la robinet va fi scăzută, fie apă va fi furnizata – pentru o perioadă – doar câteva ore pe zi.

sursa – Pro TV

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]