28 martie 2024

Primarul Târgoviştei, DEZAMĂGIT de Strategia de Dezvoltare a municipiului!

cristis„Sunt dezamăgit de cum arată Strategia. Eu înţeleg că este un document programatic, dar asta nu înseamnă că trebuie să avem nişte lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea. Sunt dezamăgit şi de cei care au făcut Strategia şi de cei care s-au ocupat din cadrul primăriei de acest proiect.

Ca şi utilitate, acest document este foarte important, este esenţial, este un document pe care trebuie să-l avem la Planul Urbanistic General şi în baza căruia se face finanţarea pe fonduri europene. Ni se prezintă 285 de proiecte pe 25 de obiective, numai că nu înţeleg cum poate această Strategie să ajute, aşa cum arată ea în momentul de faţă.

Ea nu se adresează numai autorităţii publice, se adresează mediului privat, se adresează instituţiilor publice, pentru a-şi face fiecare, funcţie de această Strategie, propria Strategie de dezvoltare, creează un parteneriat local.

Nu înţeleg de ce în această Strategie avem, spre exemplu, modernizarea Spitalului Municipal, nu înţeleg de ce ne mai referim în această Strategie la modernizarea şi eficientizarea sistemului centralizat de încălzire, nu înţeleg cum ne putem referi în această Strategie la modernizarea Bazei Petrolul, pentru că nu este a noastră…

Pe zona infrastructurii sanitare este realizarea unei secţii complexe materno-infantile la Spitalul Judeţean, păi cum pot eu să realizez lucrul acesta? Cum pot eu să mă prezint în faţa unui investitor privat sau în faţa cetăţeanului şi să-mi asum că eu am un obiectiv legat de Spitalul Judeţean, când eu nu am cum să intervin acolo…

Nu mai vorbesc că apar investiţii în agricultură… Eu nu asta aştept, eu aştept un document care pe mine, ca şi autoritate publică, să mă ajute, aştept un document care să-mi etapizeze şi dezvoltarea.

N-am văzut în această Strategie o corelare cu liniile de finanţare europene. Cu ce dezvolt? Pe mine mă interesează să pot să folosesc această Strategie, să pot să dezvolt comunitatea până în 2020.

Aşa cum arată Strategia în momentul de faţă, ea nu poate să treacă prin Consiliul Local” ,spune interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial