20 aprilie 2024

Primarul Târgoviştei – “Am refuzat categoric să semnez recepția unor lucrări care aveau probleme”

cstanCOMUNICAT DE PRESĂ

În ultimele zile, în municipiul Târgoviște se desfășoară lucrări de intervenție la infrastructură în mai multe puncte care fuseseră reabilitate prin proiectul european Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) – zonele A și B. Se decapează străzi întregi, se refac trotuare, se toarnă din nou asfalt, etc.

Față de unele întrebări firești care ar putea interveni, e de datoria mea să fac următoarele precizări:

  • Primăria municipiului Târgoviște, în calitate de beneficiar al lucrărilor pe cele două PIDU-uri, trebuie să recepționeze aceste lucrări în condiții de execuție corespunzătoare proiectului.

  • Am refuzat categoric să semnez recepția unor lucrări care aveau probleme evidente de execuție, multe dintre ele semnalate chiar de către locuitorii orașului. Toate aceste lucrări au fost reluate și se refac în această perioadă.

  • Lucrările respinse de la recepție se refac acum pe banii constructorilor! Primăria Târgoviște nu plătește niciun leu pentru străzile pe care se toarnă din nou asfalt sau pentru trotuarele din nou reabilitate. Toate aceste intervenții se fac, conform contractului, pe cheltuiala constructorilor, care au obligația de a ne preda un proiect conform.

  • Puteam foarte bine să amân aceste lucrări cu o lună de zile, până după campania electorală, evitând riscul unor discuții sau nemulțumiri. Dar, dacă făceam asta și trecea perioada obligațiilor constructorilor, am fi plătit toate aceste remedieri din banii noștri! Ce era mai responsabil să fac: să las lucrurile așa până trece campania electorală sau să acționez direct pentru a-i forța pe construtori să plătească acum? Nu știu ce ar fi făcut alții în locul meu, dacă ar fi ales capitalul politic și paguba bugetului public, dar eu am conștiința împăcată că fac lucrul corect pentru Târgoviște!

  • Cerându-le scuze locuitorilor din zonele în care se intervine pentru remedieri, îi asigur că niciodată, cu mine primar, municipiul Târgoviște nu va plăti pentru greșeli care aparțin altora!

P. Primar,

Daniel-Cristian Stan

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial