Primarul de la Braniştea, în scandal cu edilii risipitori – “Când te aventurezi să faci investiţii fără să ai buget, mi se pare că ai încălcat legea” | TargovisteNEWS

Primarul de la Braniştea, în scandal cu edilii risipitori – “Când te aventurezi să faci investiţii fără să ai buget, mi se pare că ai încălcat legea”

tachianu„Eu dintotdeauna am ridicat problema că se încalcă legea. Am avut discuţii la Consiliul Judeţean până să se voteze bugetul legat de aceste arierate, pe care unele localităţi le fac în continuare. Oameni buni, arieratele sunt şi ele de două feluri, legale şi ilegale.

Alea legale le înţelegem, dar la nivel judeţului Dâmboviţa cred că erau mai mult de 7-8 miliarde lei vechi arierate legale, restul erau nelegale.

În momentul când te aventurezi să faci nişte investiţii fără să ai buget pentru finanţare, mi se pare că ai încălcat legea.

Şi totuşi, venim cu Legea finanţelor şi spunem că prima dată trebuie să achităm arieratele. Nu este deloc în regulă treaba asta. Nu îţi permite nimeni să încalci legea, să te apuci să faci investiţii dacă nu ai finanţare.

Nu ai buget, nu faci investiţii. Ce ar însemna să fac eu acum un proiect pentru ape pluviale, aşa cum îmi doresc, pentru trotuare, dar să nu am acoperire bugetară, să zic lasă că intră pe arierate, îmi dă Guvernul?

Eu nu fac aşa ceva, eu nu încalc legea”, a declarat primarul comunei Braniştea, Marian Ţachianu.

Life-Style

Dâmboviţa – Aproape 3500 de maşini verificate erau “bombe” pe patru roţi

COMUNICAT DE PRESĂ DÂMBOVIȚA Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente. Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara.În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai [...]