Primarul de la Braniştea, în scandal cu edilii risipitori – “Când te aventurezi să faci investiţii fără să ai buget, mi se pare că ai încălcat legea” | TargovisteNEWS

Primarul de la Braniştea, în scandal cu edilii risipitori – “Când te aventurezi să faci investiţii fără să ai buget, mi se pare că ai încălcat legea”

tachianu„Eu dintotdeauna am ridicat problema că se încalcă legea. Am avut discuţii la Consiliul Judeţean până să se voteze bugetul legat de aceste arierate, pe care unele localităţi le fac în continuare. Oameni buni, arieratele sunt şi ele de două feluri, legale şi ilegale.

Alea legale le înţelegem, dar la nivel judeţului Dâmboviţa cred că erau mai mult de 7-8 miliarde lei vechi arierate legale, restul erau nelegale.

În momentul când te aventurezi să faci nişte investiţii fără să ai buget pentru finanţare, mi se pare că ai încălcat legea.

Şi totuşi, venim cu Legea finanţelor şi spunem că prima dată trebuie să achităm arieratele. Nu este deloc în regulă treaba asta. Nu îţi permite nimeni să încalci legea, să te apuci să faci investiţii dacă nu ai finanţare.

Nu ai buget, nu faci investiţii. Ce ar însemna să fac eu acum un proiect pentru ape pluviale, aşa cum îmi doresc, pentru trotuare, dar să nu am acoperire bugetară, să zic lasă că intră pe arierate, îmi dă Guvernul?

Eu nu fac aşa ceva, eu nu încalc legea”, a declarat primarul comunei Braniştea, Marian Ţachianu.

Life-Style

Transfăgărășanul se închide de astăzi circulației rutiere. Cât timp va fi blocat accesul

De la 1 noiembrie Transfăgărășanul devine un drum închis circulaţiei rutiere. Accesul va fi blocat până anul viitor, la începutul lunii iulie. Drumul închis este deja semnalizat, iar cei care vor totuşi să se aventureze într-o drumeţie pot lăsa maşinile şi s-o ia la pas. Cu mare atenţie, însă, mai ales că de acum încolo [...]