29 martie 2024
Primăria Valea Mare, demersuri pentru gaze naturale

Primăria Valea Mare, demersuri pentru gaze naturale

miu-vmare„Chiar vineri am fost la Distrigaz, au făcut studiul de fezabilitate, ei fiind operatori în zonă, aici în satul Valea Mare, deci au licență de operare. Am reușit să-i conving să facă acest studiu, avem un aviz de principiu. Urmează să dăm o hotărâre de Consiliu Local în care să ne asociem cu acest operator pentru a implementa proiectul.

O mare problemă pe care au avut-o toate primăriile a fost sursa de finanțare, partea noastră de contribuție ar fi undeva la 800 de mii lei, bani pe care primăria nu îi are. Distrigaz spune că pentru ei acest fel de investiții nu sunt rentabile, spun să punem noi partea de cofinanțare, care înseamnă 90%.

Prin urmare, hotărârea de guvern de săptămâna trecută, prin care Programul Național de Dezvoltare Locală a mai venit și cu această extindere de rețele gaze și cele de energie electrică, a fost o gură de oxigen pentru toate comunitățile care doresc să-și extindă rețelele de gaze. Săptămâna aceasta vreau să merg la Ministerul Dezvoltării Regionale să văd exact cum se va face finanțarea acestor proiecte, pentru că, repet, prin PNDL este singura posibilitate să demarăm această investiție, în acest sat”, a declarat primarul comunei Valea Mare, Constantin Miu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial