28 martie 2024

Primăria Târgovişte, semnal de alarmă! Fenomenul câinilor fără stăpân, UN PERICOL!

www.mariusbuga.ro_images_caini„O să intrăm şi cu un regulament privind obligaţiile care urmează să fie stabilite pentru cetăţenii Târgoviştei în legătură cu fenomenul câinilor fără stăpân.

Este un fenomen care, din păcate, la Târgovişte este de mare amploare şi trebuie să fie combătut în mod eficient. Una din aceste modalităţi este sterilizarea.

Se spune că se aduc câini din afara municipiului, nu ştiu care este amploarea, pentru că nu am în momentul de faţă sesizări concrete, cu probe, în legătură cu aşa ceva. Şi eu cred că există acest fenomen, dar nu ştiu care-i este amploarea.

Nu cunosc însă să existe servicii de ecarisaj la unităţile administrativ teritoriale din jurul municipiului Târgovişte, deşi există obligaţia potrivit legii să-şi organizeze acest serviciu. În situaţia în care nu vom reuşi să ajungem la o finalitate cu concesionarea, serviciul de ecarisaj al municipiului va fi dezvoltat, vom crea un nou adăpost, vom intensifica această activitate, va fi şi bugetată corespunzător, pentru că nu e normal ca în Târgovişte să fie atâţia câini comunitari pe străzi.

Este numai o chestiune de timp, dacă nu luăm măsuri, până când la Târgovişte se va ajunge la ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti, în Ploieşti…

Sper să nu ajungem aici. Vom face tot ce putem pentru a evita pierderi de vieţi omeneşti pe această direcţie”, a declarat Cristian Stan, primarul interimar al municipiului Târgovişte.

www.mariusbuga.ro_images_cstan4

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial