19 aprilie 2024

Primăria Târgoviște pornește MAREA HINGHEREALĂ! Uite cum scăpăm de problema câinilor fără stăpân!

www.mariusbuga.ro_images_caini“În acest moment, ca si cadru legislativ, din păcate, normele metodologice de aplicare a Ordonantei (OUG 155/2001) privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân sunt suspendate de către Curtea de Apel Bucuresti. Asta nu înseamnă că Primăria Târgoviste trebuie să asiste pasiv la acest fenomen, care, în ultimul timp, a cunoscut o dezvoltare destul de mare.

Am initiat, la Primăria Târgoviste, o discutie. Am ajuns la un acord cu toti cei care au responsabilităti pe această zonă si pot să spun că voi propune elaborarea unui plan de actiuni privind combaterea fenomenului câinilor comunitari, care va cuprinde:

– un recensământ pentru a stabili exact numărul câinilor si locurile unde trăiesc acestia;
– un plan de măsuri cu date concrete privind combaterea fenomenului;
– stabilirea necesarului de mijloace materiale si resurse umane;
– evaluare semestrială a situatiei din teren.

Concomitent, voi initia punerea în dezbatere publică a unui regulament pentru gestionarea câinilor cu sau fără stăpân din municipiul Târgoviste. Regulamentul va stabili obligatii în sarcina tuturor posesorilor de câini din municipiul Târgoviste, obligatii care tin de sterilizare, identificare si, de asemenea, sanctiuni pentru abandonul câinilor în spatiul public, pentru cresterea câinilor în spatiile de folosintă comună, s.a.m.d.
Voi solicita înfiintarea unui departament de protectie a animalelor la nivelul Politiei Locale, alcătuit din politisti locali, care să urmărească si să răspundă promt la tot ceea ce înseamnă combaterea fenomenului în municipiul Târgoviste.
Ne gândim si la alocarea unor resurse bugetare pentru construirea unui nou adăpost pentru câinii comunitari, în conditiile în care adăpostul pe care Primăria îl are în momentul de fată este insuficient, având putin peste 100 de locuri.

Voi propune Consiliului Local si o măsură care vizează sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân întrto perioadă de gratie, urmând ca, ulterior, să fie aplicate sanctiunile prevăzute de regulament si de Ordonanta 155/2001, astfel încât toti proproietarii să beneficieze de o sterilizare gratuită.
Avem, în momentul de fată, un protocol de colaborare cu o organizatie nontguvernamentală, dar dorim să extindem aceste demersuri, eventual chiar cu Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universitătii „Bucuresti”, astfel încât, o dată – de două ori pe an, în perioada de practică a studentilor din anii terminali, să putem contribui la combaterea fenomenului”, spune Cristi Stan, viceprimarul Târgoviștei.

cstanv

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial