19 aprilie 2024
Primăria Târgovişte MERGE ÎN INSTANŢĂ cu asfaltatorii care au lăsat oraşul în dezastru!

Primăria Târgovişte MERGE ÎN INSTANŢĂ cu asfaltatorii care au lăsat oraşul în dezastru!

asfaltare-targoviste„Considerăm că este vorba de o culpă a constructorilor și că aceste proiecte puteau fi realizate în perioada de implementare a POR. Practic, sunt ultimele luni ale acestui Program.

Dacă pe PIDU B suntem binișor, pe celelalte proiecte lucrurile nu arată la fel de bine. Pentru tot ceea ce înseamnă buget local angajat de aceste proiecte, dincolo de cota noastră de finanțare, îi vom acționa în instanță. Există și clauze contractuale, există acele penalități de întârziere, dar aici discutăm de un prejudiciu care ne este produs și care depășește răspunderea civilă contractuală.

Putem discuta și de o constituire de parte civilă într-un eventual dosar penal pe aceste proiecte. Nu suntem dispuși să închidem ochii și să suportăm din bugetul local ceea ce nu trebuia să fie suportat din bugetul local.

Există un proiect tehnic revizuit, de aceea în momentul de față nu înaintează lucrările. Adjudecarea se va face zilele acestea, deci lucrările se vor debloca. Erbașu mai are de executat acolo aproximativ 5000 metri pătrați, este foarte puțin ceea ce a rămas.

Este nevoie de proiectul tehnic revizuit să se facă stația de pompare și canalizare pe zona străzii Vidin, în Microraionul XII, și pentru acest proiect tehnic revizuit s-a accesat în plus suma de aproximativ 1 milion euro.

Soluția ar fi fost fie să renunțăm la a face aceste străzi, fie facem un proiect tehnic revizuit și accesăm încă 1 milion de euro. Am reușit acest lucru, încheiem contractul de execuție, pentru că lucrările nu vor fi executate tot de Erbașu.

Pe PIDU A, în momentul de față stadiul fizic cred că este în jur de 50%, pe decontări nu depășește 42%. Trebuie să recunoaștem că este o problemă pe PIDU A. Din păcate, acești constructori profită în momentul de față de situația avansată din punct de vedere al POR, profită de Instrucțiunea 134 din 2015 prin care suntem obligați ca până pe 20 noiembrie 2015 să transmitem toate cererile de plată către Autoritatea de Management, iar până pe 29 februarie 2016 să se încheie și mecanismul cererii de rambursare.

Asta înseamnă că fie te duci cu cererea de plată până pe 20 noiembrie, fie te duci până pe 29 februarie cu o cerere de rambursare, dar asta înseamnă că ești obligat să avansezi sumele respective către constructori.

Termenele sunt foarte strânse și, pornind de la acest aspect, este imposibilă în momentul de față rezilierea vreunui contract de execuție lucrări, pentru că nu mai este timp pentru o nouă achiziție.

Din păcate, întârzierile la aceste proiecte determină, în momentul de față, această situație. Ieri și-au luat din nou angajamentul că vor finaliza lucrările”, a declarat Cristi Stan, primarul interimar al Târgoviștei.

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial