28 martie 2024

Primăria Târgovişte, cu ochii pe finanţările nerambursabile

prim-tgv„Municipiul Târgovişte este deschizător de drumuri în cel puţin patru domenii pe zona de finanţare nerambursabilă şi când spun acest lucru mă refer la următoarele aspecte… Municipiul Târgovişte este prima unitate administrativ teritorială din întreaga regiune de dezvoltare Sud Muntenia care a depus proiecte pe Axa 10, este vorba de primele două proiecte pe zona de reabilitare a infrastructurii educaţionale şi anume proiecte care vizează reabilitare, modernizarea, extinderea, dotarea Şcolii Nr.13 «Matei Basarab» şi de asemenea proiectul care este similar şi care priveşte Şcoala Nr.8 «Mihai Viteazu».

Prin aceste două proiecte administraţia locală târgovişteană accesează 80% din bugetul total alocat pe Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia… Să sperăm că acest buget va fi suplimentat, am văzut că s-a prelungit perioada de depunere a proiectelor şi de asemenea s-au simplificat şi criteriile de punctaj, în sensul că nu mai este acea condiţionare cu un punctaj superior.

De asemenea, pe Axa 4, care este axa dedicată municipiilor reşedinţă de judeţ, municipiul Târgovişte este singura unitate administrativ teritorială din regiunea Sud Muntenia, deci din toate cele şapte judeţe, care a depus proiect. Este vorba de proiectul care vizează Grădiniţa Nr.8 «Rază de Soare»… Axa 4 vizează aspecte care ţin de mobilitatea urbană, de zona de regenerare urbană pe spaţiile verzi, dar şi această componentă de infrastructură educaţională, să sperăm că în 2-3 luni situaţia se va reglementa şi vom putea discuta de o accesare importantă a fondurilor europene…

Sigur că situaţia va fi schimbată odată cu depunerea proiectelor pe ceea ce înseamnă transportul public în comun, care reprezintă principala componentă de finanţare pe Axa 4. Mai avem un aspect la care administraţia locală târgovi şteană este în acest moment singura administraţie care accesează acest tip de proiect, este vorba de staţiile de încărcare electrice. Municipiul Târgovişte este şi de data aceasta singura unitatea administrativ teritorială din România care a accesat un asemenea proiect. Deocamdată doar municipiul Târgovişte a reuşit să acceseze programul care a fost lansat de către AFM”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial