29 martie 2024
Primăria Găeşti, intervenţie de urgenţă la pasarela spre Ioneşti

Primăria Găeşti, intervenţie de urgenţă la pasarela spre Ioneşti

Webp.net-resizeimage (2)Carosabilul de la Pasarela peste calea ferată, aflată în administrarea celor de la Drumuri Naționale, a fost reparat, provizoriu, de Primăria Găești. Fără să mai stea pe gânduri, primarul Grigore Gheorghe și-a asumat și a băgat freza pe pod, iar muncitorii de la Secția Drumuri Naționale, chemați de urgență, au reușit să niveleze, pentru moment, covorul asfaltic aflat într-o stare avansată de degradare.

Deși Primăria Găești nu are atribuții în administrarea lucrărilor de infrastructură pe drumuri și poduri naționale, primarul a luat totuși decizia să intervină, curmând în acest fel coșmarul șoferilor nevoiți să traverseze această porțiune, punându-și în pericol siguranța și integritatea autoturismelor. În același timp, Grigore Gheorghe a reluat demersurile către CNAIR, solicitând un răspuns ferm în ceea ce privește începerea lucrărilor capitale de reparație.

”Cei de la CNAIR mi-au comunicat că în această săptămână va avea loc avizarea proiectului la DRPD București, întrucât era deja programată. Urmează un aviz al CNAIR și emiterea ordinului de începere a lucrării, în septembrie. Tot acest hățiș birocratic nu este din vina noastră și nici sub controlul nostru, în plan local. Mai mult decât să întreb care este stadiul proiectului și să insist ca acesta să se materializeze cât mai repede, nu pot face. Mi-am asumat această reparație provizorie și am găsit înțelegere, pentru că îmi pasă de oameni și pentru că respectiva Pasarelă este în Găești. Dar ea se află, din punct de vedere legal, în administrarea Drumurilor Naționale. Noi, ca administrație publică locală, nu putem interveni decât pe drumurile noastre locale. Nici pe cele județene și nici pe cele naționale. Toți cei care vă spun altceva mint cu nerușinare, cu atât mai mult cu cât acum traversăm o perioadă în care lucrurile se joacă electoral”, a precizat – pentru Cronica de Găești – primarul Grigore Gheorghe.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial