20 aprilie 2024

Prezidenţiale 2019 – 425.838 de persoane sunt înscrise pe listele permanente

voteDuminică, 24 noiembrie 2019, al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

În judeţul Dâmboviţa au fost înfiinţate 433 de secţii de votare.

Pe listele permanente sunt înscrise 425.838 de persoane.

Oamenii au de ales între candidatul PSD – Viorica Vasilica Dăncilă şi cel al PNL – Klaus Werner Iohannis.

Regulile alegerilor sunt stricte și, ca să nu dați explicații mai târziu, nu intrați însoțiți în cabine și nu vă fotografiați votul pentru a-l posta pe paginile de socializare.

Turul doi al alegerilor prezidențiale se va organiza în aceleași secții ca în urmă cu două săptămâni. Urnele se deschid la ora 7 și, dacă sunteți în orașul de domiciliu, trebuie să mergeți la secția la care sunteți arondati și să aveți buletinul valabil. Pașaportul nu va ajută decât dacă sunteți în afara țării.

Dacă nu sunteți în localitatea de domiciliu la momentul votului puteți vota în orice altă secție pe listele suplimentare. În ambele cazuri însă, trebuie să prezențați actul de identitate operatorului de calculator, trebuie să semnați de prezență. La schimb, veți primi ștampila și buletinul de vot și trebuie să vă exprimați opțiunea. După ce ați votat, trebuie să introduceți buletinul în urnă și să nu uitați să predați ștampila de vot pentru a vă recupera buletinul.

Aveți dreptul să mai cereți un buletin dacă ați pus ștampila greșit, în afara spațiilor cu numele și sigla unuia dintre cei doi candidați. Primul va fi anulat.

Secțiile se închid la ora 21.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial