20 aprilie 2024
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița îşi continuă vizita în Spania. Cu cine s-a mai întâlnit

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița îşi continuă vizita în Spania. Cu cine s-a mai întâlnit

dsc_0343Comunicat de presă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița – discuții cu reprezentanți ai comunității valenciene

La invitația președintelui Comunității Autonome Valenciene,Ximo Puig Ferrer, joi, 28 iunie 2018, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a efectuat o vizită oficială în orașul Valencia.

Alături de președintele Ximo Puig Ferrer, delegația dâmbovițeană a fost întâmpinată la sediul Generalitat Valenciana și de delegatul responsabil cu relația cu Uniunea Europeană, Calabuig Rull. În contextul acestei întrevederi, atât președintele Ximo Puig Ferrer, cât și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, au prezentat argumente care să susțină dezvoltarea de proiecte comune între cele două regiuni. Cu acest prilej, Ximo Puig Ferrer și-a exprimat și aprecierea pentru numărul mare de români care trăiesc și muncesc în provinciile Castellón și Valencia.

Tot ieri, președintele Consiliului Județean Dâmbovița s-a întâlnit și cu primarul orașului Castellón, Amparo Marco Gual, care a ținut să sublinieze importanța acestor întâlniri cu dâmbovițenii rezidenți în regiunea spaniolă, având în vedere și protocolul de înfrățire care s-a semnat în luna septembrie a anului trecut între orașul Castellón și Municipiul Târgoviște.

În acest sens, atât primarul orașului Castellón, Amparo Marco Gual, cât și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, au subliniat faptul că se dorește o responsabilitate comună pentru cei aproximativ 15.000 de târgovișteni si dâmbovițeni din Castellón.

O altă întâlnire pe care delegația dâmbovițeană a avut-o a fost cea de la sediul poliției locale din Castellón, cu comisarul José Luis Carque Vera, șeful poliției locale, și Tony Lorenzo, delegat al primăriei Castellón, în calitate de consilier și viceprimar. Șeful poliției locale din Castellón, José Luis Carque Vera, a vorbit despre relațiile de colaborare pe care poliția locală spaniolă le are cu poliția locală din Târgoviște, în baza acordului de cooperare semnat în anul 2015.

Acordul polițiilor locale are ca fundament dezvoltarea programului european PROXPOL, de prevenire și combatere a actelor de violență. Totodată, programul prevede asigurarea unui schimb permanent de experiență între Poliția Locală Castellón și polițiile locale din România, care au aderat la acest proiect prin organizarea de seminarii și cursuri pentru formarea polițiștilor locali români, după modelul european.

Această vizită a continuat și la serviciul de pompieri, unde a avut loc o prezentare a dotărilor și mecanismelor de funcționare, corelate cu celelalte organisme responsabile cu intervenția în situații de urgență.

În cadrul vizitei oficiale, președintele Consiliului Județean Dâmbovița s-a întâlnit, la sediul Consulatului din Castellón, cu ministrul plenipotențiar, Dragoș Viorel Țigău, șeful oficiului consular. Tematica abordată în cadrul întâlnirii a cuprins următoarele subiecte: problematică consulară cu referire la starea civilă, documentele de călătorie, facilitățile de comunicare cu oficiul consular, problematică specifică din domeniul muncii și participațiilor sociale, obligațiile de natură fiscală ce revin cetățenilor români stabiliți în Spania.

Biroul Comunicare, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial