23 aprilie 2024
Preoţii au mers în vizită la Penitenciarul Mărgineni

Preoţii au mers în vizită la Penitenciarul Mărgineni

ACȚIUNE SOCIAL-FILANTROPICĂ LA PENITENCIARUL MĂRGINENI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, în cadrul unui proiect de colaborare dintre Arhiepiscopia Târgoviștei și Penitenciarul Mărgineni, a avut loc o acțiune social-filantropică, desfășurată la clubul penitenciarului, prin intermediul Protoieriei Târgoviște Sud.

Acțiunea a constat în oferirea unor daruri alimentare deținuților care nu au aparținători și minorilor aflați în detenție preventivă. Aceste daruri au fost strânse cu ajutorul credincioșilor din parohiile învecinate instituției judiciare, și anume: I.L. Caragiale, Vladeni și Mărginenii de Sus.

În cadrul acțiunii, care a debutat cu prezentarea mesajului Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit NIFON, de către protoiereul Protoieriei Târgoviște Sud, care a susținut și o meditație pascală, iar, apoi, membrii Cenaclului Nichita Stanescu, al penitenciarului, au sustinut un program artistic, care a cuprins poezii religioase și cântece pascale.

Menționăm că în această perioadă pre-pascală, Arhiepiscopia Târgoviștei desfășoară diverse activități social-filantropice și caritative, care au ca scop aprofundarea sensului Învierii Domnului, ca dar oferit de Dumnezeu pentru mântuirea noastră, dar și promovarea Evangheliei lui Hristos, prin intermediul diferitelor ocazii pastorale.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial