28 martie 2024

Prefectul Sanda, cu ochii pe jongleriile politice de la Vulcana Pandele!

www.mariusbuga.ro_images_vsandaComunicat de presă

Ca răspuns la acuzaţiile nefondate apărute în presă din partea preşedintelui Partidului Democrat Liberal Dâmboviţa, Iulian Vladu şi a purtătorului de cuvânt al PNL Dâmboviţa, Gabriel Cioacă, la adresa Instituţiei Prefectului – judeţul Dâmboviţa, adresăm următoarele precizări pentru lămurirea situaţiei din Consiliul Local al comunei Vulcana Pandele.

În şedinţa extraordinară din data de 07.07.2014 s-a adoptat o hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier local pentru dl. Scârtoaje Nicolae. Hotărârea adoptată este ilegală în raport cu prevederile imperative ale art. 12 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali care stipulează că: “în toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestui consiliul local, adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză”.

La aliniatul 2 al aceluiaşi articol este subliniat faptul că “hotărârea va avea la bază, în toate cazurile, un referat constatator semnat de primar şi de secretarul comunei. Referatul va fi însoţit de actele justificative”.

Prin adoptarea hotărârii ilegale susmenţionate s-a încercat constituirea unei alte majorităţi de consilieri în funcţie decât cea reală. În aceeaşi şedinţă, s-au adoptat hotărârile prin care dl. Boştinaru Mihai Marius a fost eliberat din funcţia de viceprimar, iar Simion Mircea Bogdan a fost ales viceprimar al comunei, hotărâri adoptate fără cvorumul prevăzut de lege, respectiv, majoritatea consilierilor în funcţie.

Ulterior, în data de 10.07.2014, Consiliul Local Vulcana Pandele întrunit într-o şedinţă de îndată, cu încălcarea prevederilor art. 39 alin 4 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, care permite convocarea unei şedinţe de consiliu numai în caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă, a hotărât din nou alegerea lui Simion Mircea Bogdan în funcţia de viceprimar, fără cvorumul prevăzut de lege.

Prefectul judeţului a atacat la instanţa de contencios administrativ cele două hotărâri ilegale, în temeiul art. 3 alin. 3 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, până la soluţionarea cauzelor, hotărârile respective fiind suspendate de drept.

Prefectul judeţului a solicitat funcţionarului public care exercită atribuţiile de secretar la comuna Vulcana Pandele să comunice actele administrative emise şi adoptate până în prezent în termenul prevăzut de lege, respectiv, de îndată, dar nu mai târziu de 10 zile lucrătoare de la data adoptării, în cazul hotărârilor, iar cele emise, în cel mult 5 zile lucrătoare de la semnarea lor.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial