28 martie 2024
Praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, prilej de sărbătoare în localitățile Bezdead, Cândești, Răscăeți și Valea Lungă

Praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, prilej de sărbătoare în localitățile Bezdead, Cândești, Răscăeți și Valea Lungă

Webp.net-resizeimagePreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, a participat, în comuna Cândești, la cea de-a IV-a ediție a „Festivalului Plăcintelor”, care se organizează în fiecare an, de Praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Alături de gustoasele plăcinte cu mere, brânză și dovleac, vizitatorii au fost primiți cu o expoziție de costume populare specifice zonei, produse agricole, preparate culinare, cu muzică și voie bună.

Primarul comunei Cândești, Georgeta Popa, a transmis că dorește ca acest eveniment să continue, el fiind deja o tradiție frumoasă, nu doar a locului, ci și a județului.

Totodată, comuna Cândești a găzduit și târgul de toamnă în cadrul căruia producători și negustori din zonă, dar și din alte localități dâmbovițene, au venit să își prezinte oferta de fructe, legume, pastramă, brânză, obiecte artizanale.

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a vizitat și Eco–Școala Gimnazială ,,Matei Gr. Vlădeanu” din Cândești-Vale, instituție de învățământ ale cărei cursuri sunt frecventate de peste 150 de elevi.

Au mai fost prezenți parlamentari de Dâmbovița, Cristina Stroe, inspector școlar general, reprezentanți ai autorităților locale din comuna Cândești.

De asemenea, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița s-a aflat și alături de enoriașii din comuna Răscăeți și reprezentanții autorităților locale, împreună cu care a participat la slujba de sfințire a capelei Bisericii Sf. Parascheva din localitate.

            Pe lista localităților, aflate în zi de sărbătoare, s-a aflat și comuna Bezdead, unde conducerea CJD a participat la festivitățile prilejuite de inaugurarea obiectivului de investiții „Extindere și modernizare centru cultural”. Investiția a fost realizată din bugetul local și are o valoare de 1.584.537,97 lei.

La eveniment, alături de primarul localității, Teodora Anghelescu, au participat alți reprezentanți ai autorităților locale și județene, numeroși localnici.

Președintele Alexandru Oprea a felicitat autoritățile locale pentru eforturile de a duce la bun sfârșit realizarea acestui obiectiv.

Și pentru locuitorii comunei Valea Lungă ziua de 14 octombrie a fost prilej de mare bucurie. Pe lângă sărbătoarea dedicată Zilelor Comunei, ca în fiecare an, Târgul de Sf. Parascheva din localitate a reunit sute de comercianți și cumpărători care au venit să îşi facă aprovizionarea de iarnă cu legume și obiecte de uz gospodăresc.

                    Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial