19 aprilie 2024
Posturi de preot vacante, la Târgovişte şi Găeşti

Posturi de preot vacante, la Târgovişte şi Găeşti

preoti2  

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

ajutCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, cu sprijinul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, parohiile: Telești, Ludești, Scheiu I și Scheiu II au oferit materiale de construcție, în valoare de 7.500 lei, unei familii din satul Telești, comuna Ludești, a cărei casă a fost mistuită de flăcări.

Expresie a solidarității și iubirii creștine, această acțiune filantropică este un îndemn pentru oameni și instituții ce doresc să-și manifeste generozitatea față de această familie aflată în nevoie.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

cbatraniCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Pr. Radu Adrian de la Parohia Săteni, împreună cu membrii ai Comitetului de tineret parohial, a dăruit 70 pachete cu alimente, Căminului de bătrâni din Pucioasa, pentru a ușura nevoile celor îngrijiți aici și a le alina bătrânețea.
   Această acțiune filantropică a avut ca scop, pe lângă sprijinirea instituției sociale mai sus amintite și manifestarea comuniunii, solidarității și a iubirii creștine față de semeni de-ai noștri aflați în situații dificile de viață, precum și din dorința de a oferi un exemplu de urmat în comunitatea noastră.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

relCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, s-a desfășurat, în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, la Colegiul Național “Constantin Cantacuzino“, sub coordonarea doamnei Floricica Ștefan, profesor de Religie, a doamnei Roxana Tanase, profesor de Limba română, si a Pr. Lucian Constantin Mileșan, de la Parohia “Înălțarea Domnului” din Târgoviște, atelierul de creație și meșteșuguri tradiționale românești, intitulat “Tradiție și continuitate“.
La manifestare, au fost participat elevi ai claselor a IX-a, care au fost prezenți la Concursul național “Icoana și școala mărturisirii”, desfășurat în Patriarhia Română.
Aceasta activitate a avut ca obiectiv conștientizarea importanței păstrării valorii tradiției noastre strămoșești și a credinței ortodoxe, într-o lume secularizată.
Au avut loc discuții pe această temă, iar elevii au țesut și au brodat motive tradiționale și florale, precum și simboluri religioase. Eleva Cristina Dabija, interpretă de muzică populară, a susținut un moment muzical emoționant, interpretând cântece religioase, precum și cântece vechi populare și patriotice, împreună cu cei prezenți.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial