20 aprilie 2024
Poliţiştii, discuţii cu elevii şi profesorii despre alcool, tututn şi droguri

Poliţiştii, discuţii cu elevii şi profesorii despre alcool, tututn şi droguri

elElevii implicaţi în Proiectul de parteneriat strategic “Stand Against Drugs”, circumscris Programului Erasmus+, beneficiarii unor sesiuni de informare

În perioada 19-21 martie a.c., la Centrul de Prevenire a Criminalităţii au avut loc sesiuni de informare a elevilor şi cadrelor didactice, astfel încât aceștia să dobândească informaţii şi abilităţi pentru realizarea unor activităţi de prevenire în comunitatea şcolară.

La nivel local, activităţile se desfăşoară de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Organizaţia „Salvaţi Copiii” România – Centrul Zonal Târgovişte.

Pe parcursul celor trei zile, elevii şi cadrele didactice implicate în proiect au dezbătut subiecte privind legislaţia și efectele consumului de tutun, alcool şi droguri, fiind identificate mijloacele de acţiune în vederea prevenirii consumului unor astfel de substanțe.

Activităţile vor continua cu sesiuni de informare în mediul şcolar, susţinute de elevii voluntari și organizarea unor întâlniri între adolescenți şi persoane private de libertate pentru săvârșirea unor infracțiuni din sfera consumului şi traficului de droguri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial