24 aprilie 2024
Poliţiştii au primit camere video pe corp. Poliţia a cumpărat 6000 de dispozitive body-cam

Poliţiştii au primit camere video pe corp. Poliţia a cumpărat 6000 de dispozitive body-cam

body_cammPolițiștii au deja camere video pe corp cu care vor înregistra interacțiunile cu persoanele întâlnite pe teren. Acest sistem este menit să prevină abuzurile și să probeze anumite fapte, susțin oficialii poliției.

La nivelul întregii structuri a Poliției Române, au fost cumpărate 6.000 de dispozitive body-cam, care au ajuns deja la destinatar. Primele 240 dintre acestea au fost distribuite polițiștilor rutieri din București, a precizat Georgian Drăgan, director de comunicare în cadrul Poliţiei Române. Restul urmează a fi trimise structurilor polițienești din țară.

Georgian Drăgan a explicat avantajele acestui sistem, care este folosit de forțele de poliție și din statele occidentale.

„Astăzi desfăşurăm activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la faptul că poliţiştii au intrat în posesia acelor dispozitive body camera. Cetăţenii trebuie să ştie că poliţiştii vor filma şi vor înregistra audio-video interacţiunile dintre colegii mei din teren şi cetăţeni. Aceste activităţi au scopul de a informa în primul rând cetăţenii, iar achiziţionarea acestor dispozitive este foarte benefică atât pentru cetăţeni, pentru că sunt situaţii în care sunt reclamate abuzuri atât din partea autorităţilor, dar sunt benefice şi pentru poliţişti pentru că sunt anumiţi cetăţeni care se manifestă violent. Tocmai de aceea vor fi realizate aceste înregistrări audio-video, care vor fi folosite ulterior dacă este cazul”, a declarat Georgian Drăgan, citat de Agerpres.

Directorul de comunicare a precizat că poliția a primit dotări noi în această perioadă, respectiv pistoale noi și mașini de patrulă.

„Au fost în ultima perioadă mai multe astfel de situaţii, tocmai de aceea au fost achiziţionate aceste dispozitive, tocmai pentru a limita aceste cazuri de violenţă. Achiziţiile la nivelul Poliţiei Române continuă, anul acesta au fost achiziţionate peste 6.000 de autospeciale noi de poliţie care sunt folosite în activităţile din teren, au fost recepţionate pistoale Beretta, care înlocuiesc pistoalele Carpaţi, iar cu această achiziţie de body camera va creşte serviciul poliţienesc″, a arătat Drăgan.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada stării de urgenţă, numărul agresiunilor asupra poliţiştilor aflaţi în misiune au crescut cu peste 50%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial