19 aprilie 2024
Politicienii din Dâmboviţa, în jurul ÎPS Nifon, la 20 de ani de slujire pe tronul arhieresc

Politicienii din Dâmboviţa, în jurul ÎPS Nifon, la 20 de ani de slujire pe tronul arhieresc

Webp.net-resizeimage comunicat de presă

Foarte mulți credincioși din Târgoviște și din împrejurimi au fost prezenți, joi, 26 decembrie 2019, la Catedrala din Târgoviște, pentru a se bucura de aniversarea a douăzeci ani de slujire a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon pe tronul arhieresc din istorică Cetate de Scaun munteană.

În debutul ceremoniilor aniversare, a avut loc slujba de sfințire a noilor antimise ce vor fi apoi dăruite tuturor bisericilor parohiilor și mânăstirilor din Eparhia noastră. A avut loc apoi  Sfânta Liturghie, săvârșită de către Mitropolitul Nifon, împreună cu Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, protopopii protoieriilor din Eparhie, profesorii de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște și de la Seminarul Teologic Sf Ioan Gură de Aur, alți preoți și diaconi.
Părintele dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, a dat citire mesajului transmis, cu acest prilej de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Au luat parte, oficialități județene și locale, iar Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Prefectul Județului Dâmbovița, Primarul Municipiului Târgoviște și Rectorul Universității Valahia au ținut să adreseze, dimpreună cu daruri florale, câte un cuvânt de felicitare.
După aceea, a avut loc recepția oficială la Reședința Eparhială, la care au luat parte toți cei prezenți la slujba de la Catedrală, alături de reprezentanți ai clericilor din Eparhie, toți cei ce au lucrat în administrația Eparhială în cele două decenii de slujire, dar și alți reprezentanți ai autorităților județene și municipale și parlamentari din județul Dâmbovița.
Părintele Vicar Eparhial a deschis ceremoniile aniversare, fiind difuzat un film omagial, realizat de către Centrul nostru Eparhial. Apoi, Pr. Prof. Ioan Stan a ținut un cuvânt de apreciere și au fost prezentate cele mai noi apariții editoriale, iar Corala Catedralei Eparhiale a susținut, în dar, un scurt concert. Au luat cuvântul, oferind distincții, conducătorii următoarelor instituții: Consiliul Județean Dâmbovița, Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Târgoviște și Universitatea Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său, atât la Catedrală, cât și la Reședința Eparhială, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația sărbătorii Nașterii Domnului pentru viața și spiritualitatea noastră Ortodoxă, precum și rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii. Înaltul Ierarh a apreciat activitatea sa la Târgoviște ca o ofrandă pe care, împreună cu toți colaboratorii, de-a lungul timpului, a adus-o întru propovăduirea Evangheliei lui Hristos, cât mai adecvată nevoilor lumii contemporane. Ceremoniile s-au încheiat cu sfințirea extensiei Reședinței Eparhiale, recent construită.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial