19 aprilie 2024

Poliția Locală Târgoviște, POTOP DE AMENZI dacă parchezi AICI!

www.mariusbuga.ro_images_piata1Comunicat de presă

Poliția Locală Târgoviște informează conducătorii auto că:

1. În conformitate cu art. 63, alin.(5), din OUG nr.195/2002 republicată: “vehiculul oprit sau staționat pe partea carosabilă trebuie așezat lângă și în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel”.

Zonele unde nu se respectă prevederile articolului menționat sunt: Bdul. I. C. Brătianu – vizavi de Metro, Bdul. Independenței – zona Caraiman și zona Baia Comunală, Calea Domnească – zona Parc Chindia și vizavi de Centrul Valleriana.

Conducătorii autoturismelor care nu respectă prevederile legale vor fi sancționați contravențional de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație.

2. Pe strada Arh. Gheorghe Pintea (vizavi de Sala Sporturilor, micro 6) au fost montate indicatoare de interzicere – OPRIREA INTERZISĂ. Rugăm conducătorii auto să nu mai oprească în zonă. În caz contrar, vor fi sancționați conform legii.

3. Art.100, alin (1), litera f din Legea 448/2006 actualizată prevede: parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 200-1000 lei, precum și măsura tehnico-administrativă de ridicare a mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

 

INFORMAȚII: Sancțiuni pentru nerespectarea legii:

-OPRIRE neregulamentară: cls I, 2 sau 3 puncte amendă, 2 puncte de penalizare

-STAȚIONARE neregulamentară: cls II, 4 sau 5 puncte amendă, 3 puncte de penalizare.

De la 1 ianuarie 2015, un punct de amendă are o valoare de 97,5 lei.

La 15 puncte de penalizare, este suspendat dreptul de a mai conduce autoturisme pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial