Poliția Locală Târgoviște – Amenzile pot fi achitate în 15 zile de la primirea procesului verbal | TargovisteNEWS

Poliția Locală Târgoviște – Amenzile pot fi achitate în 15 zile de la primirea procesului verbal

pollocComunicat de presă

Poliția Locală Târgoviște vă informează că, începând cu data de 24.08.2018, conform prevederilor Legii nr. 203/2018, amenzile contravenționale vor putea fi achitate la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ într-un termen de 15 zile de la data primirii procesului-verbal.  Până astăzi, termenul era de doar 48 de ore și numai pentru acele acte normative care prevedeau în mod explicit acest lucru.

Astfel, prin noua reglementare, „contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”.

De altfel, termenul de 15 zile se va aplica și „în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate”.

 

 

 

 

 

Life-Style

La mulţi ani cu sănătate şi bucurii, de Florii! Creștinii ortodocşi celebrează, duminică, Floriile sau Duminica Stâlpărilor

Creștinii ortodocşi celebrează, duminică, Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele – evocând intrarea lui Iisus în Ierusalim -, dar și una a celor cu nume de floare. Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (după denumirea ramurilor de palmier sau finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim, n.r.) [...]