20 aprilie 2024

Poliţia Dâmboviţa le-a pus gând rău beţivilor!

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia conducătorilor auto :

Şofatul este incompatibil alcoolul, acesta reprezentând una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Poliţiştii au depistat doi bărbaţi în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorilor cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cu valori peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” .

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial