16 aprilie 2024
PNL acuză – ”Incompetența administrației PSD ne costă 340 de milioane de euro”

PNL acuză – ”Incompetența administrației PSD ne costă 340 de milioane de euro”

Webp.net-resizeimage-190Comunicat de presă

 

INCOMPETENȚA ȘI IRESPONSABILITATEA ADMINISTRAȚIEI PSD NE COSTĂ PE NOI, DÂMBOVIȚENII, 340 DE MILIOANE DE EURO, PIERDEREA FINANȚĂRII EUROPENE ȘI ÎNCĂ 6 MILIOANE DE EURO, PENALITĂȚI CE VOR FI SUPORTATE DIN BUZUNARELE NOASTRE!

Constatăm că administrația pesedistă refuză cu încăpățânare demararea proiectelor mari de infrastructură, asumându-și chiar și riscul de a pierde banii aferenți finanțării proiectului, obligând locuitorii județului să plătească din buzunarele proprii sancțiunea de 6 milioane de euro pentru nerealizarea “Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Dâmbovița în perioada 2014-2020”. În acest fel PSD Dâmbovița continuă campania de menținere a județului nostru printre cele mai subdezvoltate județe din România.

Având în vedere situația financiară a județului singura șansă de a ne dezvolta o reprezintă aceste fonduri europene substanțiale de care administrația PSD NU VREA SĂ SE FOLOSEASCĂ. Oare de ce? Pentru că banii europeni nu se pot fura?

Ieri, prin implicarea activă a domnului Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița și consilier al Primului Ministru, a avut loc la sediul Guvernului României o întrunire de lucru între reprezentanții autorităților locale și premierul României, domnul Ludovic Orban, ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș și directorul general al Companiei Naționale de Investiții, doamna Manuela Pătrășcoiu, pentru a se identifica posibilitățile de deblocare a proiectelor cu finanțare europeană.

În cadrul întâlnirii membrii guvernului și-au arătat toată deschiderea și disponibilitatea de a repune pe tapet și de a nu pierde finanțarea pentru proiectul Companiei de Apă Târgoviște.

În acest sens, somăm public administrația PSD să demareze urgent procedurile aferente derulării acestui proiect. Amintim faptul că, dacă până la data de 1 septembrie proiectul nu va fi depus, pe lângă riscul pierderii finanțării în valoare de 340 de milioane de euro, se va impune și plata sancțiunii de 6 milioane de euro. Totodată, nerealizarea acestui proiect pune în pericol și proiectele viitoare, ce se vor afla sub sancțiunea incapacității administrației de a le implementa!

Mai sunt încă 9 săptămâni, timp în care, prin muncă, proiectul poate fi finalizat. În caz contrar, considerăm că nu au de ce să plătească cetățenii județului sancțiunea de 6 milioane de euro, acest prejudiciu pentru bugetul local ar trebui suportat de către cei care se fac vinovați.

Prin toate aceste demersuri realizate de către PNL Dâmbovița, sprijinim administrațiile care nu reușesc singure să implementeze proiecte europene, dar condiția definitorie pentru implementarea lor nu este reprezentată decât de dorința acestora de a face ceva pentru comunitățile pe care le reprezintă.

În afară de cele două proiecte majore care au fost relansate de către PNL Dâmbovița (proiectul ANL SAGRICOM și proiectul COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE), în atâția ani de mandat, primarul Cristian Stan nu a reușit demararea și finalizarea niciunui proiect important, de anvergura celor două.

Vom monitoriza îndeaproape, săptămânal, și vă vom informa despre evoluția proiectului Companiei de Apă, atât de important pentru comunitatea noastră.

 

 

 

 

Biroul de presă al PNL Dâmbovița

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial