19 aprilie 2024

Plecați în vacanță în străinătate? Ce sfaturi vă dau polițiștii

www.mariusbuga.ro_images_hotelRecomandările polițiștilor pentru cei care aleg să-și petreacă concediul în străinătate

Interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării respective, procurați-vă adresele și numerele de telefon ale ambasadelor sau consulatelor României din ţara în care urmează să mergeţi. Aceste informaţii vă sunt puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro!

Este important să cunoașteți noutățile privind nivelul de siguranță, legile și obiceiurile din acea țară. Sunteţi responsabili pentru orice încălcare a normelor legale locale, chiar dacă nu le cunoaşteţi.

Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră treceţi doar numele şi numărul de telefon, nu şi adresa sau alte date cu caracter personal.

Manifestaţi prudenţă în alegerea agenţiei de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele pentru sejur. Nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare.

Verificați agenţia de turism. Pe site-ul Ministerului Turismului, la secţiunea Autorizare turism/Structuri autorizate, găsiţi informaţii utile despre agenţiile de turism licenţiate.

În permanență, aveți grijă de bunurile  dumneavoastră, nu le lăsați nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute.

Nu este recomandat să vă aventurați în regiuni puțin populate, cu trafic turistic scăzut.

Atunci când alegeți să ajungeți la destinație cu mașina, parcați autoturismul în parcarea proprie a hotelului sau a pensiunii unde veți fi cazat. În cazul în care nu aveți parte de acest serviciu ori pur și simplu ieșiți seara în oraș cu mașina, lăsați autovehiculul în locuri sigure, în care este permisă parcarea. Nu lăsați la vedere bunuri de valoare.

Pentru ca grija banilor să nu vă umbrească vacanța, este util să știți dacă emițătorul cardului vostru are sucursale în stațiunea/orașul în care călătoriți sau dacă veți găsi bănci deschise în weekend.

Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul extrem de avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.

Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial