16 aprilie 2024

Plecaţi în vacanţă? Ce vă avertizează poliţiştii

www.mariusbuga.ro_images_hotelPentru vacanțe în străinătate sigure, polițiștii vin în sprijinul cetățenilor cu o serie de sfaturi

Atunci când urmează să călătoriți în străinătate, este important să vă informați și să cunoașteți date privind nivelul de siguranță, legislația și obiceiurile din acea țară. Sunteți responsabili pentru orice încălcare a normelor legale locale, chiar dacă nu le cunoașteți.

Atenție la persoanele cu care plecați în concediu sau la cele cu care vă împrieteniți. Fiți discreți și nu oferiți detalii despre banii sau bunurile pe care le veți lua în concediu.

Nu vă aventurați în regiuni puțin populate, evitați plimbările pe timp de noapte, mai ales prin zone cu trafic turistic scăzut.

Le recomandăm celor care aleg să călătorească cu avionul să se informeze cu atenţie cu privire la agenţia de la care cumpără bilete.

Nu vă lăsați atrași de prețurile scăzute. Promoțiile “generoase” sunt adesea înșelătoare.

Este de preferat să cumpăraţi biletele de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor. Așadar, examinaţi feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători!

Accesaţi direct site-ul original și nu folosiți link-urile primite prin e-mail.

Manifestați atenţie când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet. Verificaţi întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat).

Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card).

Vă recomandăm să utilizați un card de debit dedicat tranzacţiilor online, pe care să îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei.

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate, paşaport sau permis de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

Rezervările de locuri pentru zborurile cu avionul se fac cu ajutorul sistemelor internaţionale computerizate de rezervări, care permit accesul agenţiei la baza de date a companiei şi rezervarea efectivă a locurilor pentru o anumită cursă în favoarea pasagerilor.

Dacă alegeți să plecați în concediu cu autoturismul, informați-vă cu privire la regulile de circulație existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și asigurați-vă de buna funcționare a autovehiculului.

În permanență, aveți grijă de bunurile dumneavoastră, nu le lăsați nesupravegheate, schimbați banii doar la instituții financiare autorizate și parcați mașina în locuri sigure.

Nu lăsați obiecte de valoare în vehicul!

Fragmentați călătoria astfel încât să nu conduceți obosiți. Concentrați-vă continuu la trafic și adaptați viteza la condițiile de drum!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial