28 martie 2024

PLANUL URGENT AL AUTORITĂŢILOR – Cum se poate rezolva problema apei la Pucioasa!

baraj-pucComunicat de presă

În vederea urgentării rezolvării problemei aprovizionării cu apă a oraşului Pucioasa şi comunelor Brăneşti, Doiceşti, Vulcana-Pandele şi Vulcana-Băi, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și Prefectul Județului, Ioan Marinescu, au luat decizia promovării unui proiect de hotărâre de Guvern prin care să se finanţeze, cu suma de 3 milioane lei, construcţia unei conducte de aproximativ 3 km, între localitatea Berevoești și orașul Pucioasa, prin care să se aprovizioneze cu apă potabilă unitățile administrativ-teritoriale menționate, ocolindu-se în acest fel sursa inițială contaminată (lacul de acumulare Pucioasa).

Proiectul de hotărâre de Guvern a fost depus astăzi, 26.01.2016, atât la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cât și la Ministerul Dezvoltării Regionale și urmează să fie supus avizării.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, speră că proiectul va fi aprobat în ședință de Guvern în cel mai scurt timp.

În cazul în care se va obține finanțarea, apreciem că lucrările de execuție a conductei de alimentare cu apă vor dura aproximativ 4 luni.

Până la finalizarea investiţiei ce urmează a se executa în regim de urgenţă, apa va fi livrată prin măsurile dispuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu mijloacele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

(Anexăm proiectul de hotărâre depus astăzi)

Biroul de presă al Consiliului județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial