Peste 600 de accidente s-au produs în judeţul Dâmboviţa, în 10 luni | TargovisteNEWS

Peste 600 de accidente s-au produs în judeţul Dâmboviţa, în 10 luni

accd1Poliția dâmbovițeană vă informează:

În perioada ianuarie-octombrie a.c., pe raza județului Dâmbovița s-au înregistrat 606 accidente de circulație, dintre care 113 (-1) au fost grave.

În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliției rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost neacordarea priorității de trecere, abaterile comise de bicicliști, indisciplina pietonală și viteza.

Astfel, pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor s-au produs 98 de accidente de circulație, dintre care 13 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 12 persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 4.

Abaterile comise de bicicliști au generat 90 de evenimente rutiere, 12 dintre acestea fiind grave și având consecință decesul a 3 persoane și vătămarea corporală gravă a 9 persoane.

Indisciplina pietonală a determinat producerea a 28 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 8 persoane, rănirea gravă a altor 20 și vătămarea corporală ușoară a altor 2.

Viteza, cu cele 2 forme, neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum, a constituit cauza a 61 de accidente de circulație. Din totalul acestora, 16 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 15 persoane și ușoară a altor 6.

Life-Style

Gest de suflet făcut de voluntari pentru o familie sărmană, din Vulcana Băi

COMUNICAT DE PRESĂ De ziua Voluntariatului, acţiune umanitară a pompierilor târgovişteni la o familie din comuna Vulcana Băi Astăzi, 05 decembrie, în urma inițiativei unui voluntar ISU care activează și ca polițist local la Vulcana Băi, pompierii de pe o tură de serviciu de la Detaşamentul Târgovişte s-au mobilizat pentru a ajuta o familie nevoiaşă [...]