23 aprilie 2024
Peste 2800 de persoane au fost legitimate, iar aproape 100, amendate

Peste 2800 de persoane au fost legitimate, iar aproape 100, amendate

Acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat noi acțiuni, sub autoritatea Instituției Prefectului și împreună cu celelalte structuri de la nivel teritorial, în vederea verificării modului în care se respectă normele impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 300 de polițiști și polițiști locali au desfășurat activități de control în zonele unde se formează aglomerări de persoane, respectiv în piețe, centre comerciale, restaurante, dar și în mijloacele de transport public în comun.

Astfel, în cadrul activităților, au fost legitimate peste 2.800 de persoane și au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, în valoare de 10 000 de lei.

S-au efectuat verificări la 323 de obiective de interes, dintre care 135 de unități de alimentație.

Totodată, acțiunile au vizat și controlul mijloacelor de transport public în comun. Polițiștii au verificat 105 astfel de autovehicule, în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru călători.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 vor continua, forțele de ordine fiind la datorie.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial