28 martie 2024

Peste 1100 de șoferi, sancționați pentru ca nu purtau centura de siguranța!

www.mariusbuga.ro_images_centuraALEGE VIAŢA! Utilizaţi centura de siguranţă sau sistemele de retenţie omologate chiar şi în cazul unor deplasări pe distanţe mici!

În perioada 11 – 17 septembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică din Dâmbovița au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor comise de participanţii la trafic, în special a celor privind neportul centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate.

Activităţile s-au înscris în calendarul campaniei preventive “SEATBELT”, desfăşurată pe teritoriul tuturor statelor membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

Conducătorii auto şi pasagerii au fost sfătuiţi cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranţă, a sistemelor de retenţie pentru copii, precum şi despre importanţa respectării normelor legale privind folosirea telefonului mobil în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 31 de infracțiuni și au aplicat 2.490 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.159 pentru neportulcenturii de siguranţă de către conducătorii de autovehicule şi pasageri.

De asemenea, 128 de şoferi au fost sancţionaţi ca urmare a folosirii neregulamentare a telefonului mobil.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial