Pe 26 octombrie, la Cândeşti – Festivalul Toamnei “Rodica Bujor” | TargovisteNEWS

Pe 26 octombrie, la Cândeşti – Festivalul Toamnei “Rodica Bujor”

afis---rodica-bujor-2018Comunicat de presă

Rodica Bujor s-a născut pe 30 iulie 1914 în comuna Voinești, județul Dâmbovița. Încă de mica a fost înconjurată de cântecul național local și încă aflată pe băncile școlii a reușit să-și formeze un repertoriu de muzică lăutărească. Cel ce a descoperit talentul acesteia este George Enescu, care a sugerat ca numele ei să fie Rodica Bujor “cum sunt bujorii din obraji”.
Rodica Bujor rămâne „o minune a cântecului popular românesc”, definirea lui George Enescu confirmându-se peste timp prin includerea numelui Rodicăi Bujor în patrimoniul de valori româneşti, alături de Maria Tănase, Ileana Sărăroiu, Ioana Radu şi Maria Lătăreţu.
Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei interpretei, Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Primăria comunei Cândeşti, organizează Festivalul Toamnei “Rodica Bujor”. Astfel, pe 26 octombrie, de la ora 18.00, la Căminul Cultural Dragodăneşti, din comuna Cândeşti, va avea loc un spectacol de muzică populară, susţinut de Orchestra Populară “Chindia”, dirijor: Ionuț Dumitrescu, alături de invitații speciali: Niculina Stoican și Gabriel Dumitru.
Intrarea este liberă!

Life-Style

Transfăgărășanul se închide de astăzi circulației rutiere. Cât timp va fi blocat accesul

De la 1 noiembrie Transfăgărășanul devine un drum închis circulaţiei rutiere. Accesul va fi blocat până anul viitor, la începutul lunii iulie. Drumul închis este deja semnalizat, iar cei care vor totuşi să se aventureze într-o drumeţie pot lăsa maşinile şi s-o ia la pas. Cu mare atenţie, însă, mai ales că de acum încolo [...]