20 aprilie 2024

Patru biserici din Dâmbovița au fost jefuite în Săptămâna Mare. Localnicii sunt șocați

bise4Patru biserici din Dâmboviţa au fost prădate de hoţi luni noaptea. Sumele furate nu sunt mari, dar gestul răufăcătorilor a stârnit indignarea preoţilor şi a enoriaşilor.

bise7În plus, pagubele materiale produse lăcaşurilor de cult sunt importante. Poliţiştii spun că au un cerc de suspecţi dar, deocamdată, indivizii sunt de negăsit.

bise1Cele patru biserici jefuite se afla în localităţile Hulubeşti şi Ludeşti. Anchetatorii bănuiesc că hoţii au dat atacul înainte de ivirea zorilor.

biseMartorii au sunat la 112, iar la faţa locului au sosit mai multe echipaje de la poliţie. Criminaliştii strâng probe pentru a da de urmele făptaşilor.

bise3Cel mai probabil, indivizii au pătruns pe geamul sfântului lăcaş, iar din interior au furat doar câteva zeci de lei

bise2În total, sumele furate din cele patru biserici nu depăşesc 170 de lei. Enoriaşilor nu le vine să creadă că răufăcătorii au venit la furat chiar în Săptămâna Mare.

“Ne-am închinat! Doamne, fereşte, a înnebunit lumea! Acu, de Pastele asta, a venit sfârşitul pământului! Am atâţia ani, din 68 sunt aici, dar aşa ceva nu mi s-a întâmplat!”

“La aşa ceva nu ne-am aşteptat! La noi niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. E pentru prima dată. Sunt în faţa bisericii, mă ia cu tremurat! Îmi tremură corpul”

bise5“Nu e frumos, nu trebuia să facă aşa ceva în Săptămâna Patimilor. Foarte urât din partea lor.
Ce aţi aflat, ce au furat?
20 de lei, ce să fure?! Mare scofală”

“E cel mai urât lucru din viaţa unui om, să furi din sfânta biserică! Aici e munca oamenilor, oamenii contribuie cu bani, să avem şi noi o biserică cinstită”

Poliţiştii bănuiesc că toate cele patru spargeri au fost date de doi suspecţi care locuiesc în zonă. Au dispărut de acasă, dar poliţiştii sunt pe urmele lor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă 5 ani după gratii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial