20 aprilie 2024

Patronii din Dâmboviţa, luaţi la bani mărunţi de inspectorii de muncă!

inspectiamCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IANUARIE 2017

-În cursul lunii ianuarie 2017 activitatea de control în domeniul relaţiilor de muncă din cadrul I.T.M. Dâmboviţa, s-a concretizat în efectuarea a 106 controale, în urma cărora 12 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi în valoare de 85.000 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 95% au reprezentat sancțiunile pentru munca nedeclarată. 5 angajatori au fost identificați folosind 11 persoane fără întocmirea formelor legale de angajare în domeniile: confecții textile, prelucrări mecanice, activități de curățenie.

-Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 96 de controale efectuate, 136 de neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 90 de angajatori sancționați, 9 amenzi contravenţionale totalizând 41.000 de lei.

În perioadele cu temperaturi scăzute, inspectorii de muncă au verificat și modul în care angajatorii asigurau salariaților condițiile de muncă specifice activităților desfășurate în aer liber. În urma acestor acțiuni au fost aplicate amenzi în valoare de 3500 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial