Patroni din Dâmboviţa, amendaţi pentru că nu plăteau nici măcar salariul minim pe economie! | TargovisteNEWS

Patroni din Dâmboviţa, amendaţi pentru că nu plăteau nici măcar salariul minim pe economie!

bani1COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IUNIE 2017

În cursul lunii iunie 2017 I.T.M. Dâmbovița a efectuat peste 103 controale în domeniul relațiilor de muncă și 118 controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 14 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 15000 de lei pentru următoarele neconformități: lipsa evidenței și plății orelor suplimentare, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal).

Controalele privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată s-au concretizat în următoarele rezultate: 4 angajatori depistaţi folosind forţa de muncă fără forme legale, 23 de persoane găsite fără contracte individuale de muncă, 10000 de lei-valoarea amenzilor aplicate pentru muncă la negru, două dosare penale întocmite pentru 2 angajatori din domeniile construcții, respectiv panificație care au primit la muncă mai mult de 5 persoane fără forme legale de angajare.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 118 controale efectuate, 177 de neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 101 angajatori sancționați, 7 amenzi contravenţionale totalizând 20.000 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru