20 aprilie 2024

Patroni din Dâmboviţa, amendaţi pentru că nu plătau orele suplimentare!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE APRILIE 2017

În cursul lunii aprilie 2017 I.T.M. Dâmbovița a efectuat 95 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 111 controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 15 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 17000 de lei pentru următoarele neconformități: lipsa evidenței și plății orelor suplimentare, refuzul din partea angajatorilor de a pune la dispoziția inspectorilor de muncă documentele solicitate în vederea efectuării controalelor, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal).

Munca nedeclarată a fost identificată la 5 angajatori care foloseau 9 persoane fără întocmirea formelor legale de angajare în domeniile: comerț alimentar, comercializare materiale de construcții.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 111 de controale efectuate, 195 de neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 101 angajatori sancționați, 9 amenzi contravenţionale totalizând 35.000 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial