29 martie 2024

Patroni din Dambovita, amendați pentru ca nu acordau sporuri și țineau angajații peste program!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE MUNCA NEDECLARATĂ

 

Pentru a diminua efectele pe care le produce practicarea muncii nedeclarate, Inspecția Muncii inițiază, cu regularitate, Campanii de control sub genericul ”O zi pe săptămână” prin care sunt stabilite acțiuni de verificare în domeniile de activitate cu o mare incidență în folosirea forței de muncă fără forme legale.

În luna mai 2017, la nivelul județului nostru, I.T.M. Dâmbovița a întreprins 25 de controale la angajatori având ca obiect de activitate: depozite materiale de construcții și comercializare materiale de construcții. Nu au fost identificate persoane muncind fără forme legale dar au fost dispuse 33 de măsuri pentru următoarele deficiențe constatate: evidența necorespunzătoare a timpului de lucru, neacordarea sporului de repaus săptămânal, deficiente privind intocmirea dosarelor de personal, deficiente privind intocmirea contractelor de munca.

Campania se va desfășura și în perioadele următoare, cuprinzând o arie cât mai largă a domeniilor de activitate, astfel de acțiuni având și caracter de prevenire și combatere a muncii nedeclarate.

 

 

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial