28 martie 2024

Patroni din Dâmbovița, amendați pentru că nu acordau sporuri și nu își plăteau angajații!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE ÎN DOMENIUL PROTECȚIE ȘI GARDĂ

Având în vedere faptul că la nivel național au fost primite numeroase sesizări prin care erau semnalate mai multe încălcări ale legislației muncii în domeniul protecție și pază, Inspecția Muncii a inițiat o Campanie de control a societăților din această zonă de activitate.

Astfel, s-a dispus verificarea următoarelor aspecte: identificarea muncii nedeclarate, timpul de lucru și acordarea timpului de odihnă, conținutul dosarelor de personal, garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca tinerilor, respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă, inclusiv aplicarea măsurilor de protecție a salariaților în perioadele caniculare.

Acțiunile de control s-au desfășurat atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții, ținând cont de faptul că activitatea în acest domeniu se desfășoară în ture.

Au fost verificați 16 angajatori, s-au aplicat avertismente și amenzi în valoare de 7000 de lei pentru următoarele neconformități: neevidențierea corectă și neplata corespunzătoare a timpului de lucru, neinformarea I.T.M. Dâmbovița privind munca de noapte, neacordarea sporului de noapte și a celui de repaus săptămânal, neasigurarea stării de sănătate a salariaților prin controlul medical periodic, neasigurarea trusei sanitare de prim ajutor în fiecare post de pază, lipsa materialelor igienico-sanitare, neasigurarea măsurilor pentru menținerea stării de sănătate a salariaților pe timp de caniculă.

Pentru toate aceste nereguli au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

 

 

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial