20 aprilie 2024
Parcul Mitropoliei din Târgovişte – “Iluminatul, pericol public!”

Parcul Mitropoliei din Târgovişte – “Iluminatul, pericol public!”

parcmitr„Sunt lucrări de întreţinere, amenajare pe care vroiam să le facem şi iată că reuşim în acest moment să le demaram în Parcul Mitropoliei, parcul central al municipiului Târgovişte, care de foarte mult timp nu a intrat în atenţia administraţiei publice locale.

Vrem în primul rând să reabilităm iluminatul public, se poate observa modul în care arată în acest moment iluminatul. Nu mai poate continua aşa, este un pericol pentru cetăţeni şi atunci primele lucrări pe care le facem constau în reabilitarea iluminatului public.

De asemenea, în afara iluminatului public, vrem să aranjăm puţin şi pavajul, provizoriu pentru că şi aici vom derula un proiect european, un proiect de anvergură, probabil pe fonduri europene. La această dată, şi la Piaţa Mihai Viteazul suntem în perioada de evaluare a ofertelor, cea mai mare parte a licitaţiei privind lucrările de execuţie s-a terminat.

Vrem ca Parcul Mitropoliei să devină un punct atractiv pentru târgovişteni, mai mult decât era până acum. Vrem să intrăm şi să reamenajăm şi foişoarele, vrem să schimbăm acoperişul, iluminatul public din zona foişoarelor va fi refăcut, totodată întrăm şi la locul de joacă, cele două locuri de joacă pe care le avem în Parcul Mitropoliei, pentru a schimba pardoseala, vrem să punem pardoseală tartan din granule de cauciuc, aşa cum facem în momentul de faţă la parcul din microraionul II.

După ce finalizăm aici lucrările de construcţie şi amenajare, se va intra pe zona spaţiului verde care va fi îmbunătăţit, plantăm flori şi vrem ca această zonă să fie foarte, foarte apreciată de cetăţeni, o zonă în care să poţi să petreci câteva ore agreabile. Foarte important este că toate aceste lucrări vor fi finalizate până la Sărbătorile Pascale.

Pe termen mediu, vrem să implementăm un proiect european, astfel încât să putem să reabilităm total Parcul Mitropoliei, ţinând cont şi de specificul său, ţinând cont că aici există şi monumente istorice. Din păcate, până la acest moment, Axa europeană pe ceea ce înseamnă Patrimoniu Cultural nu s-a deschis.

În prezent nu facem lucrări de mare valoare, ci sunt lucrări efective de urgenţă pe care era obligatoriu să le derulăm, pentru că zona iluminatului public este deficitară în Parcul Mitropoliei şi trebuia să fie reabilitată, cu menţiunea că vor fi schimbate şi cişmelele, vor fi reabilitate şi fântânile, vor fi montate nişte pompe noi.

Eu vreau ca această zonă să arate ca o zonă europeană”, a declarat Cristian Stan, primarul interimar al municipiului Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial