29 martie 2024
Parc de peste 16 mii de metri pătraţi, în Târgovişte! Cu zonă de fitness şi bibliotecă în aer liber

Parc de peste 16 mii de metri pătraţi, în Târgovişte! Cu zonă de fitness şi bibliotecă în aer liber

parc“A fost depus in vederea finantarii din fonduri europene, un proiect care vizeaza realizarea unui nou parc in municipiul Targoviste.
Astfel, pe o suprafata de 16.481 mp, situata pe locatia fostei UM Gara, administratia locala targovisteana va construi un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.
Precizam ca investitia mentionata reprezinta numai primul proiect important de extindere a spatiilor verzi din municipiul Targoviste, in conditiile in care, pana la sfarsitul acestui an, va fi depus si proiectul care vizeaza construirea unui parc in imediata vecinatate a Complexului Turistic de Natatie Targoviste.
Sursa de finantare a lucrarilor amintite este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.2, “Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”, a precizat primarul Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial