Paradă impresionantă de Zilele Cetății Târgoviște | TargovisteNEWS

Paradă impresionantă de Zilele Cetății Târgoviște

parada-tgvA fost spectacol vineri seară în Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, unde, în acest weekend, are loc festivalul “Zilele Cetății Târgoviște”.

zile9Ediția din acest an este sub semnul Centenarului Marii Uniri, așa că organizatorii au pregătit o paradă impresionantă, dar și lecții de istorie aparte.

zile1Domniţe şi cavaleri, care au îmbrăcat straie ce te duc cu gândul la anul 1918, au defilat pe bulevardele din Târgovişte, sub privirile curioşilor, care i-au admirat şi aplaudat.

zile8În Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti şi-au dat întâlnire şi meşteri pricepuţi, spre încântarea turiştilor veniţi din toate colţurile lumii.

zile7Turist: ”Îmi place culoarea, e foarte drăguţ. Nu găseşti aşa ceva în Irlanda. Plus că sunt foarte ieftine aici în România.”

zile6O doamnă din Târgu Mureş, de pildă, i-a atras pe vizitatori cu picturi pe coajă de ou. zileIar dulciurile de pe tarabe au fost făcute cu suflet, special pentru pofticioşi.

zile5La lăsarea întunericului, imagini spectaculoase au fost proiectate pe Turnul Chindiei din Curtea Domnească.

 

Life-Style

La mulţi ani cu sănătate şi bucurii, de Florii! Creștinii ortodocşi celebrează, duminică, Floriile sau Duminica Stâlpărilor

Creștinii ortodocşi celebrează, duminică, Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele – evocând intrarea lui Iisus în Ierusalim -, dar și una a celor cu nume de floare. Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (după denumirea ramurilor de palmier sau finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim, n.r.) [...]