28 martie 2024
Panică într-un bloc din Găeşti. 50 de locatari, evacuaţi de urgenţă

Panică într-un bloc din Găeşti. 50 de locatari, evacuaţi de urgenţă

COMUNICAT DE PRESĂ

Incendiu la un apartament, în orașul Găești. Pompierii de la Detașamentul Găești au fost alertați despre producerea unui incendiu la un apartament din orașul Găești, situat la etajul al doilea al unui unui bloc de locuințe.

Imediat, spre locul evenimentului pompierii găeșteni s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de ambulanță SMURD, iar de la Detașamentul Titu a fost trimisă o platformă de salvare la înălțime, care ulterior s-a întors în subunitate, nefiind nevoie de utilizarea acesteia.

La sosirea forțelor de intervenție, apartamentul era încuiat, fiind necesară forțarea ușii pentru a pătrunde în interiorul acestuia, unde ardeau mocnit într-o cameră, obiecte de mobilier și articole textile, cu degajare mare de fum.

Pompierii au lichidat imediat incendiul și au acționat pentru evacuarea fumului atât din apartament, cât și de pe casa scării. De asemenea, salvatorii au evacuat toți locatarii imobilului, fiind vorba de 50 de persoane din 20 de apartamente.

Paramedicii SMURD au acordat asistență medicală unei locatare care a suferit un atac de panică. Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înregistrându-se doar pagube materiale. Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la fața locului este efectul termic al curentului electric (conductor electric defect ori neizolat corespunzător).

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial