20 aprilie 2024
(P) Tinerii primesc teren GRATIS în 2017. Ce condiţii trebuie să îndeplinească?

(P) Tinerii primesc teren GRATIS în 2017. Ce condiţii trebuie să îndeplinească?

casaVesti bune pentru tinerii care vor sa isi construiasca o casa!

Conform legislatiei in vigoare, ei pot primi teren gratis de la stat pentru construirea unei locuinte personale, daca indeplinesc cateva conditii. Astfel, pot cere pamant aceia care au varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, care nu detin la momentul depunerii si la cel al rezolvarii dosarului nicio proprietate. De asememea, primariile locale pot stabili si alte criterii suplimentare. Tot ele au datoria de a inventaria, de a valida terenurile libere si, apoi, de a anunta oamenii cu privire la acestea.

Conform legii, un aplicant poate depune cererea in localitatea natala, iar pe langa aceasta are nevoie de copii ale certificatului de nastere si a cartii de identitate, precum si de o declaratie pe proprie raspundere conform careia nu detine nicio proprietate.

Cum se pot organiza mai bine tinerii care vor sa-si construiasca o casa?

orgIn primul rand, acestia trebuie sa depuna cat mai repede cererea la primarie, pentru a reusi sa beneficieze de terenul de la stat. Se pare ca in comune si sate suprafata pe care o pot primi ajunge si la 1000 mp.

De asemenea, ei trebuie sa stranga bani pentru a reusi sa ridice casa. In ceea ce priveste interiorul este mai usor, pentru ca in zilele noastre se gasesc o multime de sfaturi despre cum totul se poate face mai repede si simplu, chiar de la companii si persoane din domeniu. Astfel, oricine acceseaza site-ul Hornbach poate gasi informatii utile. De exemplu, chiar si pentru montarea ferestrelor, o persoana gaseste pasii de lucru pe www.hornbach.ro, fiecare etapa fiind bine explicata in detaliu pentru ca totul sa iasa ca la carte.

schApoi, tinerii trebuie sa stie foarte bine ca investitiile sunt pentru mult timp, motiv pentru care ar trebui sa se orienteze catre tehnologii moderne, care sa le asigure confort, dar si siguranta si securitate. Conceptul de smart home este de ceva timp discutat si in Romania, iar cei care opteaza pentru o casa, nu pentru un apartament stiu cat de important este sa ai toate conditiile necesare unui trai decent si linistit. Cei care nu stiu exact la ce se refera casa viitorului pot sa afle mai multe despre smart home de la Badabum accesand site-ul. De altfel, aici sunt detaliate toate avantajele cu care vine o casa inteligenta.

hornDupa construirea casei si amenajarea ei, tinerii trebuie sa se asigure ca o intretin asa cum se cuvine, pentru a nu se deteriora. Ingrijirea trebuie sa se faca atat in exterior, cat si in interior, astfel incat sa arate bine si sa fie una durabila. Un aspect important in orice casa il reprezinta baia, iar tinerii ar trebui sa stie ca, chiar daca sunt conectati la un sistem de canalizare, trebuie sa apeleze la serviciile de vidanjare o data la cateva luni. In felul acesta ei evita problemele cu desfundarea si curatarea tevilor. Serviciul de vidanjare oferit de Green Global aduce cu sine o multime de avantaje. Tot procesul se realizeaza cu ajutorul unor autospeciale, care asigura corectitudinea acestuia, precum si evitarea mirosurilor neplacute.

Asadar, tinerii care vor sa primeasca teren gratuit din partea statului si sa inceapa sa isi construiasca o casa, nu trebuie sa mai astepte niciun moment! Cu cat vor depune mai repede cererile, cu atat au sansa de a-l primi mai repede. Pentru a se organiza, ei au nevoie de bani, insa pot face foarte multe si pe cont propriu. De altfel, ei trebuie sa se gandeasca la viitor si sa se indrepte catre tehnologii moderne, pentru a beneficia de confort si siguranta. De asemenea, pentru ca o casa sa fie durabila, ei trebuie sa se ocupe de intretinerea continua a acestuia, iar aici intra chiar si apelarea la un serviciu de vidanjare o data la cateva luni.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial