29 martie 2024
(P) Măsuri de prevenire a furtului bunurilor personale

(P) Măsuri de prevenire a furtului bunurilor personale

hot-locuinta-furtInfractiunile sunt inca o problema cu care se confrunta societatea umana, nu doar cea romaneasca, astfel incat cei mai multi dintre oameni isi doresc sa se puna la adapost de astfel de evenimente neplacute. O serie de masuri de siguranta se impun in acest sens, fiind destul de cunoscuta neglijenta proprietarilor care lasa usile si geamurile neasigurate, nu folosesc corespunzator interfonul, nu cunosc eficienta sistemelor de supraveghere video etc.

In ultima vreme chiar s-a observat o sporire a naivitatii locatarilor din blocurile orasului sau din casele de la tara, care primesc in locuinte diverse persoane straine ce invoca numeroase motive, precum: citirea contorului, vanzari de bunuri, executarea unor lucrari de diferite tipuri sau solicitarea ajutorului.

furt-locuintaCum pot fi impiedicati infractorii?

Infractiunile se comit la fel ca si pana acum, adica prin fortarea usilor sau a ferestrelor, prin escaladarea balcoanelor sau prin utilizarea cheilor potrivite, chiar si la intamplare, profitand de neglijenta proprietarilor sau de lipsa de vigilenta a vecinilor.

Exista insa situatii prin care furturile din locuinte sau din masinile proprietate personala se pot evita. Una dintre modalitatile la indemana este instalarea de camere de supraveghere de exterior ( pe site-ul sau, A2t.ropropune camere de supraveghere tuturor cetatenilor fie ca locuiesc la tara, fie la oras, o serie de modele extrem de performante) care reusesc cu succes sa observe tot ceea ce se intampla in afara locuintei. Specialistii au demonstrat faptul ca aceasta metoda este optima.

Alte masuri prin care pot fi impiedicate furturile sunt:

baterie-auto-bosch-s3-45-ahAutoturismele personale au fost mereu tinta infractorilor, care doresc prin orice mijloc sa obtina un profit. Foarte des se intampla ca bateriile auto sa fie primele furate. O masura de prevenire a furtului bateriei este ca proprietarul sa scoata bateria din locasul ei daca masina va sta o perioada mai lunga de timp parcata; Insa, in cazul in care infractiunea are loc, atunci puteti achizitiona la preturi avantajoase baterii auto de la Neobat.ro, un magazin online ce dispune de multiple avantaje pentru clientii sai.

O locuinta noua, intr-un ansamblu rezidential modern, care sa ofere o siguranta sporita intregii familii, poate fi o alta masura impotriva infractionalitatii. In acest sens poate fi mentionat rolul pe care il aduce societatii dezvoltatorii imobiliari precum Novuminvest.ro;

Se poate monta foarte usor un sistem de alarma conectat la o societate de paza si de protectie care va fi alarmata in cel mai scurt timp, in cazul in care vreun infractor ar patrunde in locuinta. Intr-adevar, costa putin mai scump, dar daca tine hotul la distanta este perfect;

Daca se paraseste casa, atunci nu trebuie anuntat acest lucru pe site-urile de socializare, iar bagajele nu vor fi duse la masina cand e multa lume afara, ci in cel mai discret mod cu putinta. De asemenea, se poate vorbi cu un vecin pentru a mai intra din cand in cand in casa pentru a trage perdelele, in asa fel incat sa nu para nelocuita.

Schimbarea incuietorilor cu unele mai sofisticate, mai greu de deschis, in asa fel incat hotii sa nu poata sustrage din locuinta aparatura electrocasnica si electrocasnica. Cu toate acestea, hotii gasesc tot soiul de metode pentru a intra prin efractie, tocmai de aceea ar fi indicat sa cumparati echipamente electronice si electrocasnice la preturi avantajoase. De exemplu, puteti poata pentru tipuri moderne de televizoare de la Rombiz, magazinul oline ce dispune de numeroase promotii si reduceri Chiar daca proprietarii sunt in casa, ar fi foarte bine ca usile sa fie incuiate, geamurile inchise, altfel in cateva secunde un hot poate sa fure geanta, televizorul, telefonul, portmoneul, banii;

Implicarea in lupta impotriva infractorilor este datoria oricarui cetatean. Nu doar Politia Romana trebuie sa-si faca datoria, ci si atitudinea de responsabilitate civica a tuturor semenilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial