29 martie 2024
(P) Electoral – Viorica Dăncilă: “Partidul Social Democrat a intrat în mod oficial în opoziție. Și ne vom asuma cu maximă seriozitate toate responsabilitățile care decurg din acest rol”

(P) Electoral – Viorica Dăncilă: “Partidul Social Democrat a intrat în mod oficial în opoziție. Și ne vom asuma cu maximă seriozitate toate responsabilitățile care decurg din acest rol”

Webp.net-resizeimagePreședintele PSD, Viorica Dăncilă, candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale a declarat că partidul își va asuma responsabilitățile care decurg din rolul de partid de opoziție și că va lupta în continuare pentru drepturile românilor. “Partidul Social Democrat a intrat în mod oficial în opoziție. Și ne vom asuma cu maximă seriozitate toate responsabilitățile care decurg din acest rol. Și dacă tot vorbim de responsabilitate și de asumare, aș vrea să fie foarte clar că, în conformitate cu decizia luată în ultima ședință a Comitetului Executiv, toți cei care au trădat la acest vot au fost deja excluși din Partidul Social Democrat.

Așa e normal și așa e corect față de toți românii care și-au pus încrederea în noi. Eu garantez că vom fi cea mai grea opoziție pe care acest Guvern improvizat o poate avea. Acest Guvern-ghilotină, cel mai vulnerabil Executiv de după 1989 la șantajul grupurilor de parlamentari trădători, un guvern slab și expus corupției. Vom lupta împotriva lor pentru drepturile românilor, care nu au de ce să accepte să trăiască într-o teamă continuă pentru ziua de mâine. Românii nu vor să se trezească pe drumuri sau fără bani de mâncare, medicamente și facturi, fără spitale, fără drepturile pe care le au și pe care Klaus Iohannis și acest Guvern le refuză.

Singura miză pe care au avut-o a fost să dea jos PSD, partidul care a crescut pensiile și salariile, care a majorat salariul minim, care a redus TVA-ul și a crescut Produsul Intern Brut. Acel PSD care a investit în toate spitalele județene și a realizat peste 16.000 de proiecte de investiții pentru dezvoltarea comunităților locale. Cel care a dus șomajul la cel mai mic nivel de după Revoluție și a sprijinit zeci de mii de tineri să își deschidă o afacere aici, în România. Scopul acestui nou Executiv este de a-i da lui Iohannis un nou mandat, nu de a guverna. Iar asta este un afront îngrozitor la democrație.

Acum, avem voința unui singur om care acaparează România și toate instituțiile sale, în acest demers monstruos de a subordona orice putere. De a subordona românii și a-i vedea cu capetele plecate. Avem un președinte dictator, un președinte abuziv care și-a pus în cap să spulbere orice forță care i se opune, orice principiu și orice lege în calea sa către putere. Eu nu vreau ca românii să plece capul în fața nimănui. Nu mai vreau să piardă din ceea ce au strâns până astăzi, așa cum s-a întâmplat în timpul guvernării PDL. Și pentru asta vom lupta cu toate forțele, pentru că, deși Iohannis a reușit să dărâme guvernul PSD, nu va reuși niciodată să facă să dispară acest partid care are grijă de români, care îi reprezintă pe cei ce au nevoie să fie reprezentați și sprijiniți, acest partid care a stat întotdeauna alături de oameni și printre oameni. Nu ascuns în turnul de fildeș de la Cotroceni.” a declarat președintele PSD, Viorica Dăncilă.

Pentru a preveni abuzurile pe care le pregătesc Klaus Iohannis și Guvernul său, PSD va forma un grup, format din foști miniștri și specialiști ai partidului, care va avea misiunea să monitorizeze și să semnaleze toate derapajele noii guvernări, prin rapoarte periodice

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial